<- Pierogi z grzybamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPierogi z jagodami lub wiśniami ->

PDF Drukuj

Pierogi z grzybami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1203 razy.


Obmyć dobrze suszone grzybki, ugotować na miękko i usiekać drobno. Zasmażyć masła ?z usiekaną cebulą, wrzucić grzybki, wbić 2 jajka, dodać soli, pieprzu i wymieszać dobrze na ogniu. Zagnieść ciasto, jak zwykle na pierogi, nie za twardo, nakładać tym farszem i robić pierożki, które gotować jak poprzednio i wydać na stół polane masłem z cebulką.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności