<- Buraczkowa wg. AlinyLista potraw z grupy: ZupaChlebowa zupa rybna ->

PDF Drukuj

Chlebowa zupa rybna

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3465 razy.


1 kg drobnych rybek,
30 dag karpia,
kilka kromek ciemnego żytniego chleba,
20 dag warzyw /pietrusźka, seler, por/,
zielony koperek,
sól,
8 ziaren ziela angielskiego
Do półtora litra zimnej wody włożyć obrane warzywa, ziele angielskie i małe rybki. Gotować 30 minut. Następnie wywar przecedzić, osolić, dodać kromki chleba oraz porcje karpia, gotować 15-20 minut. Przed podaniem wsypać posiekany koperek. Podawać z ziemniakami.
Kto tak podaje przepis : "kilka kromek chleba" To znaczy ile? czy dwie, czy dziewięć ? Ja robię grzanki (jedna kromka na porcję).Rybę wraz z selerem liściowym gotuję na parze przez około 15 minut, wykładam metodą "przewrotki" na pólmisek i szybko chłodzę. Porcje zimnej ryby nakładam wraz z selerem na talerze i nalewam wywar. Wsypuję przygotowane grzanki i ... smacznego.
Nadesłał(a): MARGIEL <mgielzak@o2.pl> 2006-06-21 20:06:40


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności