<- Legumina z jabłek 10 minLista potraw z grupy: DeserLegumina z kaszki na sypko z orszadą ->

PDF Drukuj

Legumina z kaszki i migdałów

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 730 razy.


Kubek drobnej kaszki, ugotowanej na gęsto z masłem, kubek oparzonych i utłuczonych migdałów słodkich, pomiędzy którymi mogą być ze 2 do 3 gorzkich, uwiercić z kubkiem miałkiego cukru, 8 żółtkami i skórką cytrynową, otartą z pół cytryny. Ubić białka z tych 8 jaj na pianę, dobierać po trochu do masy, wymieszać i włożyć w formę wysmarowaną masłem i wysypaną bułką, Można ją piec w piecu, lub gotować na parze godzinę jak budyń.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności