<- Legumina z kwaśnej śmietanyLista potraw z grupy: DeserLegumina z poziomek [przepis prababci] ->

PDF Drukuj

Legumina z makaronu

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 700 razy.


Zwyczajnie zagnieciony i ugotowany makaron odcedzić na durszlaku z wody, wymieszać z cukrem, świeżym masłem, kto ma pod ręką, pomarańczową skórką w cukrze smażoną i uszatkowaną. Włożyć w rondel masłem wysmarowany i wstawić na godzinę do pieca. Drugi sposób: ugotowany z 40 deka mąki i ostudzony makaron wymieszać z czterema żółtkami, 10 deka cukru, łyżką masła, w końcu ubić pianę z białek, wymieszać, włożyć w rondel wysmarowany i zapiec w piecu godzinę. Proporcja na 6 osób.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności