<- Legumina z ryżu przekładana owocamiLista potraw z grupy: DeserLegumina z sago z pianą ->

PDF Drukuj

Legumina z ryżu z rodzynkami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1215 razy.


Sparzyć gotującą wodą 40 deka ryżu, gdy tak godzinę postoi przelać zimną wodą i zastawić go z 1 litrem mleka, łyżką masła i gotować tak długo, aż będzie miękki. Wyłożyć na salaterkę, a gdy wystygnie, wbić 4 żółtka po jednym, mieszając ciągle, wsypać cukru, trochę cynamonu, rodzynków sułtanek, włożyć ubitą pianę z białek, zmieszać lekko, włożyć do rondla wysmarowanego masłem i wstawić na 15 minut w piec.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności