Dodano: 2009-07-28 11:19:14 Język: Polski Odwiedzono: 1270 razy.
Zagnieść 10 deka niesolonego masła z ćwierć litrem mąki, łyżką cukru i trochę gorącej wody, rozwałkować cienko, o ile się da, i wyłożyć tym ciastem spód i boki rondla, który trzeba wysmarować masłem i bułką wysypać. Po wyłożeniu ciastem znów spód i boki wysypać bułką przesianą, włożyć w środek obrane, drobno poszatkowane, cukrem i cynamonem zaprawione jabłka, a gdy się rondel napełni, posypać bułkę, przykryć ciastem i wstawić w piec na godzinę. Na wierzch na ciasto położyć kawałek masła i nakłuć ciasto w kilku miejscach. Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW" Skomentuj Powiadom o komentarzach