<- Szarlotka z jabłek z grzankamiLista potraw z grupy: DeserSzaszlyczki owocowe ->

PDF Drukuj

Szarlotka z jabłek z tartą bułką

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 667 razy.


Poszatkować cienko jabłka i zaprawić cukrem i cynamonem. Utrzeć na tarce bułki, formę masłem wysmarować, nasypać na spód tartej bułki dość grubo, potem warstwę jabłek, znów bułki i tak dalej, dopóki forma nie będzie zapełniona; na wierzchu musi być bułka. Zaprawić mleko masłem i żółtkami; zalać jabłka w formie wstawić w piec do upieczenia.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności