<- Budyń z kaszy manny i twaroguLista potraw z grupy: DeserBudyń z mąki pszennej ->

PDF Drukuj

Budyń z mąki kartoflanej

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1616 razy.


Przystawić do ognia w rondelku ćwierć litra mleka z 200 gr. masła i 200 gr. cukru, skoro się zagrzeje, wsypać powoli 20 deka mąki kartoflanej, mieszając tak długo na ogniu, aż ciasto będzie od rondla odstawać. Gdy przestygnie, dodać 10 żółtek, skórkę cytrynową utartą, białka ubić na pianę, lekko domieszać i gotować w formie lub serwecie.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności