<- Sos migdałowyLista potraw z grupy: Dodatki do ciastSos szodonowy ->

PDF Drukuj

Sos pończowy

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1242 razy.


W ogóle wszelkie ciepłe leguminy mają smak mdły, należy go zatem podnieść sosem ostrzejszym. Najwięcej ulubionym sosem jest szodonowy, ale oprócz niego można podawać bardzo dobry sos z arakiem: cztery żółtka rozbić z 10 deka cukru, wlać kieliszek od wina araku, wcisnąć pół cytryny i zmieszać razem na ogniu aż trochę zgęstnieje. Doskonały sos do budyniu lub omletu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności