<- Ryż na zimnoLista potraw z grupy: DeserRYŹ Z BITĄ ŚMIETANĄ ->

PDF Drukuj

Ryż z bitą śmietaną

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1224 razy.


Sparzyć ryż i zostawić go tak przez godzinę, potem zlać, przelać zimną wodą i ugotować na miękko w mleku z cukrem i cynamonem. Ugotowany ryż ułożyć naokoło półmiska, w środek zaś ułożyć wysoko dobrze ubitą, kwaśną śmietanę, zaprawioną cukrem i wanilią. Wanilię można poprzednio wygotować w łyżce mleka, które przed ubiciem wlać do śmietany.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności