<- Chłodnik z chleba i owocówLista potraw z grupy: DeserCiasto ryzowe "osiem wspanialosci" ->

PDF Drukuj

Ciastka z owocami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1529 razy.


Zagnieść ciasto z pół kwarty mąki, 6 deka masła, 6 deka migdałów słodkich utłuczonych, 10 deka cukru i 1 jajka, rozwałkować niezbyt cienko, wyrzynać szklanką okrągłe ciasteczka, zrobić naokoło rant z tego samego ciasta, ułożyć na blachę i wstawić w piec do zrumienienia. Po wyjęciu nałożyć osączonymi z syropu owocami, jak to: wiśniami, śliwkami, agrestem itp.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności