<- Krem śmietankowy innym sposobemLista potraw z grupy: DeserKrem śmietankowy z migdałami palonymi ->

PDF Drukuj

Krem śmietankowy z cytryną

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1335 razy.


Pół litra słodkiej śmietanki zagotować z kawałkiem wanilii, w to wlać 5 żółtek dobrze ubitych z cukrem i sokiem z jednej cytryny i pozostawić chwilę na ogniu, żeby zgęstniało, bijąc ciągle łopatką. Następnie zestawić z ognia, domieszać żelatyny z 7 listków rozgotowanej i znów dobrze ubijać, aby się z masą połączyła, po czym wyjąć do formy i wynieść do spiżarni.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności