<- Galareta z czerwonego wina z wiśniamiLista potraw z grupy: DeserGalareta z pomarańczy w koszyczkach ->

PDF Drukuj

Galareta z melona

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 877 razy.


2 kilo ananasowego melona obrać ze skóry i pestek, utrzeć na tarce; masę tę zalać 2 szklankami białego wina, zagotować i przecedzić przez gęstą serwetę i o cukru zalać kwartą wody, wcisnąć sok z 1 cytryny, zagotować, odszumować, dodać melonową masę, szklankę sztamu z 25 listków żelatyny, wymieszać, wlać do formy i postawić na lodzie.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności