<- PLACEK BAKALIOWYLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaPlacek biszkoptowy z owocami ->

PDF Drukuj

Placek biszkoptowy

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1339 razy.


Sześć całych jaj ubić doskonale na misce trzepaczką z 20 deka cukru, po czym wsypać 6 łyżek czubatych pszennej mąki, dodać 2 łyżki roztopionego przestudzonego masła i pół paczki Oetkera Backpulver. To wszystko razem dobrze zmieszać i wyłożyć na niedużą blachę, wysmarowaną oliwą i wstawić w piec od angielskiej kuchni, dosyć gorący, mniej więcej na pół godziny. Gdy wyrośnie i zrumieni się należy go wyjąć i postawić w przewiewnym miejscu, aby wystygł.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności