<- Mazurki mielone z rodzynkami (bardzo dobre)Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMazurki na gotowanych żółtkach ->

PDF Drukuj

Mazurki migdałowe

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1314 razy.


40 deka migdałów, sparzonych i obranych, utrzeć na masę z 30 deka cukru, dodać 40 deka masła wymoczonego z soli, utartego na śmietanę, wbić 8 jaj, w końcu wsypać 40 deka mąki i wszystko razem uwiercone kłaść na opłatki, poukładać je na blachę i wstawić w piec; skoro się upieką i wystygną, polukrować i ubrać je konfiturami lub posypać kolorowym makiem.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności