<- DelicjaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaDomek ->

PDF Drukuj

Dobre pączki

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1813 razy.


1/2 litra żółtek ubić z 40 deka cukru, wziąć 1/2 litra masła, 1/2 Iitra mleka, z którego wziąć do zarobienia 20 deka drożdży, 100 gr. słodkich i kilka gorzkich migdałów, 1 1/2 kilo mąki. Zarobić wyżej wskazanym sposobem, po czym dać wyrosnąć, porobić pączki i piec na wrzącym tłuszczu. Do tej ilości potrzeba do smażenia 1 1/2 kilo tłuszczu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności