<- Ciastka królewskieLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiastka listkowane śmietanowe z jabłkami ->

PDF Drukuj

Ciastka kruche do herbaty

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1856 razy.


40 deka świeżego masła, 1/2 szklanki świeżej kwaśnej śmietany, 40 deka mąki i 10 deka cukru, 1 całe jajo, zagnieść na kruche ciasto. Rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać foremki i na blachę wyłożoną niesmarowanym papierem wyłożyć. Posmarować ciastka jajkiem i posypać grubym cukrem z tartymi słodkimi migdałami (z dodaniem cokolwiek gorzkich). Piec w niezbyt gorącym piecu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności