<- Torcik oszczędnyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTORCIK SEROWO-BUDYNIOWY ->

PDF Drukuj

Torcik piernikowy

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 838 razy.


16 żółtek uwiercić z 40 deka cukru, 10 deka utłuczonych migdałów (nieobranych ze skórki), 10 deka chleba tłuczonego, 10 gr. goździków, 12 gr. cynamonu, 2 łyżki araku, trochę cytrynowej skórki, trochę cykaty pokrajać na drobne kawałki. Źółtka uciera się z cukrem przez kwadrans, potem dosypuje się wszystkiego, a w końcu dodaje pianę z 10 białek. Należy wszystko ostrożnie wymieszać, formę masłem wysmarować i bułką wysypać. Wstawić do ciepłego pieca na 1 1/2 godziny.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności