<- Inne keksyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaInny mazurek migdałowy ->

PDF Drukuj

Inne pierniki

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1523 razy.


30 deka cukru, 4 jaja, l0 deka masła, 20 deka miodu, (w braku prawdziwego może być sztuczny), 2 pełne łyżeczki natronu (20 gr.) 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczkę gwoździków, garstkę orzechów, skórkę pomarańczową i dwa pszennej mąki lub 40 deka pszennej, 40 deka żytniej. Można go piec także w formie tortowej, lecz trudniej się przepieka, gdyż bardzo gruby.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności