<- Sok malinowy bardzo dobryLista potraw z grupy: PrzetworySok poziomkowy ->

PDF Drukuj

Sok porzeczkowy

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1553 razy.


4 litry porzeczek, obranych z gałązek, wrzucić na 1 litr gotującej się wody, przykryć natychmiast pokrywą, zdjąć z ognia i pozostawić tak przez 12 godzin w ciepłem miejscu. Następnie zlać sok przez gęste sito, nie wyciskając go wcale. Na 1 litr soku wziąć 60 deka cukru w kawałkach, rozpuścić, wlać sok, zagotować kilka razy na ostrym ogniu, żeby nie zgalareciał; po ostudzeniu pozlewać w butelki i pokorkować.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności