<- Galareta malinowa innym sposobemLista potraw z grupy: PrzetworyGalareta z jabłek ->

PDF Drukuj

Galareta porzeczkowa

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1411 razy.


Obrać czysto porzeczki z gałązek i opłukać. Zagotować w rondlu 1 litr wody i nakłaść do niej tyle porzeczek, aby mogły się gotować; skoro będą miękkie, przecedzić je przez worek lub gęste sito. Na 1 litr soku wziąć kilo cukru, nalać go sokiem, gotować i szumować, dopóki galareta nie będzie się osadzała na łyżce; następnie postąpić jak z wszystkimi galaretami.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności