<- Pyszna paprykaLista potraw z grupy: PrzetworyRenklody ->

PDF Drukuj

Rakowe szyjki w soli

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 952 razy.


Odgotować raki z solą, obrać szyjki i nóżki i ułożyć je w kamienny garnek lub szklany słój. Zagotować wody z solą, lecz tak słonej, żeby po ostudzeniu pokazała się po wierzchu sól skrystalizowana, zalać tą wodą szyjki i niech tak stoją do drugiego dnia, potem wodę zlać i nalać świeżej przegotowanej z solą, owiązać mocno i zachować w zimnym miejscu. Chcąc ich użyć, trzeba poprzednio wymoczyć w zimnej wodzie, zmieniając parę razy wodę, dopóki się zupełnie nie wymoczą z soli.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności