<- Ocet malinowy lub porzeczkowyLista potraw z grupy: PrzetworyOcet winny ->

PDF Drukuj

Ocet owocowy

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1719 razy.


Dla osób chorych na żołądek. Wszystkie odpadki i gorsze owoce, opłukane, lecz nie obrane, włożyć w słój lub gąsior i zalać wrzącą wodą. Po kilku dniach dołożyć jeszcze jabłek i gruszek i znów zalać wodą wrzącą. Słój, tak napełniony, obwiązać muślinem i postawić na słońcu, po upływie 8-10 tygodni, gdy fermentacja się skończy, płyn ten przefiltrować i zlać w butelki.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności