SQL query failed: SELECT * FROM KUCHNIA WHERE NR_RODZAJ= ORDER BY POTRAWA ASC
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'ORDER BY POTRAWA ASC' at line 1
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/dealer/kasat/pkg/kuchnia/web/html/przepis.php on line 102
Prędki sposób marynowania mięsa prażoną solą - przepis
| Lista potraw z grupy: |
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/dealer/kasat/pkg/kuchnia/web/html/przepis.php on line 131
|
Prędki sposób marynowania mięsa prażoną solą
Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 675 razy.
Na 6 kilo mięsa bierze się 40 deka soli i 20 gr. saletry. Do szynek dobrze jest na 30 deka soli dodać 10 deka cukru. Gdy sól dobrze się w rondlu rozpraży, zmieszawszy z saletrą, naciera się nią mięso. Tak pozostawić je 24 godziny w cieple, dokiero ułożyć na dobre, poczym musi jeszcze pozostać w ciepłym miejscu, póki się zupełnie sól nie rozpuści, następnie wynieść je na zimno, przykryć szczelnie, żeby powietrze nie dochodziło i przycisnąć kamieniem.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności