SQL query failed: SELECT * FROM KUCHNIA WHERE NR_RODZAJ= ORDER BY POTRAWA ASC
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'ORDER BY POTRAWA ASC' at line 1

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/dealer/kasat/pkg/kuchnia/web/html/przepis.php on line 102
Salceson innym sposobem - przepis
Lista potraw z grupy:
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/dealer/kasat/pkg/kuchnia/web/html/przepis.php on line 131

PDF Drukuj

Salceson innym sposobem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 654 razy.


Kilo i 20 deka mięsa wieprzowego, 40 deka zrazowej pieczeni wołowej, 40 deka słoniny; każde z osobna uskrobać i ważyć dopiero po uskrobaniu. Do tej proporcji bierze się 200 gr. miałkiej soli, 15 gr. saletry, 15 gr. grubo potłuczonego pieprzu. Całą masę dobrze wygnieść ręką i pozostawić tak przez 12 godzin. Na drugi dzień napełnić tym mięsem grube, proste wołowe kiszki, dobrze szlamowane i poprzednio dobrze moczone. Kiszki te trzeba napychać bardzo mocno, żeby w nich nie zostało powietrza. Dla zrównania mięsa można je przewałkować w czystym obrusie na stole. Tak przyrządzone pozostawić niejaki czas. Na drugi dzień upchać jeszcze mocniej, spiąć drewienkami, wywiesić na dzień w miejsce przewiewne do osuszenia i dopiero w wędzarni powiesić do wędzenia. Salceson taki najlepiej robić w marcu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności