<- Galaretka z winogronLista potraw z grupy: PrzetworyGąski i kurki marynowane ->

PDF Drukuj

Galaretka żurawinowa

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1525 razy.


Źurawiny mają, tak jak borówki, bardzo dużo galarety; smażąc z nich konfiturę, wziąć na kilo owocu kilo cukru i szklankę wody, na syrop wyszumowany wsypać żurawiny, gotować, aż dobrze popękają, trzy razy zdejmując z ognia. Za trzecim razem na wolnym ogniu smażyć aż jagody zupełnie się rozgotują, wylać całą zawartość, lub tylko jedną część na sito, przetrzeć i galaretę gorącą wlać w słoiki.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności