<- Syrop różany innym sposobemLista potraw z grupy: PrzetworySyrop z melona ->

PDF Drukuj

Syrop szparagowy

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1201 razy.


W lecie, w porze szparagowej można z nich przyrządzić smaczny, chłodzący napój. Szparagi obrane i pokrajane zalać wrzącą wodą, nakryć i gotować do miękkości, wylać na sito lub przez płótno do wazy. Na każdy litr soku wziąć kilo cukru, gotować do zwykłej gęstości, ostudzić i wlać w butelki. Zakorkowane butelki szpagatem obwiązać i gotować na parze przez 20 minut, gdyż inaczej syrop ten prędko by się popsuł.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności