<- Syrop cytrynowyLista potraw z grupy: PrzetworySyrop pomarańczowy ->

PDF Drukuj

Syrop fiołkowy

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1000 razy.


Z świeżych leśnych fiołków obrać samego kwiatu 1/2 kilo, włożywszy na miskę kamienną, zalać kwartą wrzącej wody, nakryć i tak pozostawić 8-10 godzin. Poczym przez czyste płótno przecedzić, wyciskając dobrze kwiat. Na każdą szklankę płynu wziąć tyleż cukru, zagotować w pobielanym rondlu, aby otrzymać piękny kolor, wyszumować, a po ostudzeniu wlać w butelki.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności