<- Syrop różanyLista potraw z grupy: PrzetworySyrop szparagowy ->

PDF Drukuj

Syrop różany innym sposobem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1360 razy.


Świeżych listków z róż wziąć kilo, zalać je na misce 2 szklankami wrzącej wody nakryć serwetką, niech tak postoi godzinę. Poczym płyn przelać przez serwetę, a liście pozostałe na misce suto skropić cytryną i rozcierać, aż się sok pokaże; wtenczas wlewać po troszę wody różanej i znów rozcierać, przelać przez płótno i zmierzyć. Na szklankę płynu wziąć szklankę cukru, gotować, szumując starannie, do zwykłej gęstości. Ostudzić i wlać do butelki.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności