<- Syrop szparagowyLista potraw z grupy: PrzetworySyrop z pigw ->

PDF Drukuj

Syrop z melona

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1436 razy.


DojrzaÅ‚e melony oczyÅ›cić, pokrajaé drobno, uÅ‚ożyć w sÅ‚oje, przesypawszy cukrem, obwiÄ…zać muÅ›linem i postawić na sÅ‚oÅ„cu na 3 dni. WyÅ‚ożyć wszystko na sito, a gdy sok Å›cieknie, dodać dla lepszego smaku trochÄ™ soku z cytryny, wlać w butelki i mocno zakorkować. Sposób drugi. PrzyrzÄ…dza siÄ™ syrop z melonów w ten sam sposób, jak z pigw. PozostaÅ‚y owoc użyć na konfiturÄ™. Syrop ten używa siÄ™ do robienia lodów lub wody.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności