<- Macedoine z pomarańczyLista potraw z grupy: PrzetworyMaliny ->

PDF Drukuj

Makowniki

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1574 razy.


Mak suszy się w piecu przez całą noc nazajutrz sypie się do podrumienionego miodu i smaży aż do zupełnej gęstości. Poczym masę należy wyłożyć na stół, zwilżony zimną wodą, lub na blat marmurowy i rozwałkować na palec grubości; wałek trzeba ciągle zwilżać wodą, aby masa nie przylgnęła. Gdy przestygnie, krajać na kwadratowe małe kawałki, które w suchym miejscu w słojach lub w pudełkach przechować należy.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności