<- Masa makaronikowaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaMasa marmoladowa z jabłek ->

PDF Drukuj

Masa marcepanowa

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1625 razy.


Obmyć czysto 1/2 kilo pięknych wybranych słodkich migdałów, sparzyć gotującą wodą, obrać z łupin i kłaść je w zimną wodę, aby nie sczerniały, następnie przelać przez durszlak, żeby z wody osiąkły, usiekać drobno, utrzeć na masę w donicy, skrapiając je różaną wodą. Przesiać 1/2 kilo miałkiego cukru i na stolnicy wygnieść z masą migdałową na tęgie ciasto, następnie używać podług potrzeby.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności