<- Tort czekoladowyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTORT CZEKOLADOWY ->

PDF Drukuj

Tort czekoladowy

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1412 razy.


40 dkg. cukru, 40 dkg. masła śmietankowego, 25 gr. kakao w proszku dobrze utrzeć na gładką masę: wbijać po jednemu 30 żółtek, wcierając każde żółtko z osobna; potem ubić 30 białek i do masy dodać 30 dkg mąki i połowę piany, wymieszać dobrze, włożyć resztę piany, masę wlać w 2 lub 3 formy i odpiec. Tort ten można przełożyć masą marcepanową, orzechową lub jakim kremem, poglazurować pomadą czekoladową i ubrać owocami.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności