<- GrochLista potraw z grupy: Info - o ....Groszek cukrowy ->

PDF Drukuj

Groszek - zielony i cukrowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1624 razy.


GROSZEK CUKROWY
Często uważany za niedojrzały, zwykły groszek /bez "kuleczek" w strąku/. Jest jednak wspaniałym dodatkiem do wieprzowiny i drobiu, a także dekoracyjną częścią wszystkich bukietów jarzyn /po wcześniejszym obgotowaniu/.
ZIELONY GROSZEK
Choć najczęściej kupujemy ten konserwowy z puszki, wykorzystajmy sezon i powróćmy do świeżego. Przygotujmy tradycyjną, polską jarzynkę: duszony groszek razem z marchwią /posolony i posłodzony/ lub pyszną zupę-krem.
ZIELONY GROSZEK I CUKROWY
Groszek jest bardzo zdrowy. Zawiera takie witaminy jak: B6, C, E. Ale uwaga: 100 g groszku zawiera 98 kcal.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności