<- Napój jabłecznyLista potraw z grupy: DeserNiemiecki krem twarogowy z dżemem truskawkowym ->

PDF Drukuj

Niebo w gębie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2921 razy.


PRODUKTY:
* 1 litr mleka
* 1/2 śmietany 18 lub 30 (kwaśnej)
* 6-8 całych jaj
* 2 opakowania cukru waniliowego
* czubata szklanka cukru
* 1 masło
* rodzynki i migdały

* Zagotować mleko.
* Ubić śmietanę z jajkami i cukrem waniliowym.
* Wlać do podgrzanego mleka i przemiksować.
* Podgrzewać i nadal miksować.
* Delikatnie wybrać powstałą masę na sitko. Zostawić na 2 godziny.
* Masło i cukier utrzeć dodając stopniowo powstały twarożek.
* Dodać bakalie.
* Masą zawinąć w folię i wstawić na 3 godziny do zamrażalnika.
P.S.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności