<- KURCZĘ GOTOWANE Á LA PAPRYKARZLista potraw z grupy: MiÄ™so: DróbKURCZĘ GOTOWANE W WARZYWACH ->

PDF Drukuj

KURCZĘ GOTOWANE W KOPRZE

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1252 razy.



60 dag udek z brojlera
15 dag gałązek koperku
10 dag cebuli
sól
sok cytrynowy
pieprz

GaÅ‚Ä…zki kopru umyć, osÄ…czyć, oberwać listki, odÅ‚ożyć. CebulÄ™ obrać, umyć, pokrajać, wÅ‚ożyć do wrzÄ…cej wody, osolić, nastawić do gotowania. Nóżki kurczaka umyć, wÅ‚ożyć do gotujÄ…cego siÄ™ wywaru, wkÅ‚adajÄ…c jednoczeÅ›nie gaÅ‚Ä…zki kopru. Ugotować do miÄ™kkoÅ›ci. Listki kopru posiekać. Ugotowane nóżki wyÅ‚ożyć na półmisek, skropić sokiem cytrynowym lub obÅ‚ożyć dookoÅ‚a cytrynÄ… pokrajanÄ… w czÄ…stki. Nóżki posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami purée (1-11/2 Å‚yżki na porcjÄ™) i ze szpinakiem, fasolkÄ… szparagowÄ… lub marchewkÄ… z groszkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności