<- KURCZĘ DUSZONE Z PRZYPRAWAMILista potraw z grupy: Mięso: DróbKURCZĘ GOTOWANE W KOPRZE ->

PDF Drukuj

KURCZĘ GOTOWANE Á LA PAPRYKARZ

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1218 razy.



1 brojler (ok. 80 dag)
30 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por)
3 dag koncentratu pomidorowego (20%)
listek laurowy
majeranek
sól
ostra sproszkowana papryka
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki

Brojlera oczyścić, umyć, pokrajać na porcje, osolić. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać, włożyć do garnka z wrzącą wodą, posolić, zagotować. Do wrzątku włożyć pokrajane porcje kurczaka oraz listek laurowy i 1/2 łyżki majeranku. Ugotować do miękkości, porcje kurczęcia wyjąć. Warzywa przetrzeć przez sito lub zmiksować z dodatkiem 1-11/2 szklanki wywaru. Do przygotowanego w ten sposób sosu dodać ostrą paprykę, sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą i papryką. Do sosu włożyć porcje kurczęcia. Zagotować, Wyłożyć na półmisek, posypać posiekaną pietruszką. Podawać z dodatkiem ziemniaków z wody i surówek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności