<- KURCZ─ś DUSZONE Z PRZYPRAWAMILista potraw z grupy: Mi─Öso: Dr├│bKURCZ─ś GOTOWANE W KOPRZE ->

PDF Drukuj

KURCZ─ś GOTOWANE ┴ LA PAPRYKARZ

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 644 razy.



1 brojler (ok. 80 dag)
30 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por)
3 dag koncentratu pomidorowego (20%)
listek laurowy
majeranek
s├│l
ostra sproszkowana papryka
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki

Brojlera oczy┼Ťci─ç, umy─ç, pokraja─ç na porcje, osoli─ç. Warzywa umy─ç, oczy┼Ťci─ç, op┼éuka─ç, pokraja─ç, w┼éo┼╝y─ç do garnka z wrz─ůc─ů wod─ů, posoli─ç, zagotowa─ç. Do wrz─ůtku w┼éo┼╝y─ç pokrajane porcje kurczaka oraz listek laurowy i 1/2 ┼éy┼╝ki majeranku. Ugotowa─ç do mi─Ökko┼Ťci, porcje kurcz─Öcia wyj─ů─ç. Warzywa przetrze─ç przez sito lub zmiksowa─ç z dodatkiem 1-11/2 szklanki wywaru. Do przygotowanego w ten spos├│b sosu doda─ç ostr─ů papryk─Ö, sprawdzi─ç smak, ewentualnie przyprawi─ç sol─ů i papryk─ů. Do sosu w┼éo┼╝y─ç porcje kurcz─Öcia. Zagotowa─ç, Wy┼éo┼╝y─ç na p├│┼émisek, posypa─ç posiekan─ů pietruszk─ů. Podawa─ç z dodatkiem ziemniak├│w z wody i sur├│wek.


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci