<- KURCZĘ DUSZONE Z PORAMILista potraw z grupy: Mięso: DróbKURCZĘ GOTOWANE LA PAPRYKARZ ->

PDF Drukuj

KURCZĘ DUSZONE Z PRZYPRAWAMI

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 663 razy.



50 dag mięsa z udek kurczaka
1/2 ostrej zielonej papryki
2 ząbki czosnku,
listek laurowy
tymianek
majeranek
sól
pieprz
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
1 szklanka przecieru pomidorowego
10 dag pieczarek

Udka umyć, osuszyć, pokrajać każde na 3 części, posolić. Paprykę i pieczarki umyć. Paprykę drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, pokrajać w drobną kostkę. Do rondla wlać przecier pomidorowy, dodać pieczarki, paprykę, drobno posiekany czosnek, listek laurowy, tymianek, łyżkę majeranku i posiekaną pietruszkę. Zagotować, osolić, dodać trochę pieprzu. Do wrzątku włożyć pokrajane mięso z nóżek. Udusić do miękkości pod przykryciem. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek. Podawać z dodatkiem ziemniaków puree (1-11/2 łyżki na porcję) i surówek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności