<- KURCZĘ DUSZONE Z PORAMI
Lista potraw z grupy:
Mięso: Drób
KURCZĘ GOTOWANE Á LA PAPRYKARZ ->
PDF
Drukuj
KURCZĘ DUSZONE Z PRZYPRAWAMI
Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1225 razy.
50 dag mięsa z udek kurczaka
1/2 ostrej zielonej papryki
2 zÄ…bki czosnku,
listek laurowy
tymianek
majeranek
sól
pieprz
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
1 szklanka przecieru pomidorowego
10 dag pieczarek
Udka umyć, osuszyć, pokrajać każde na 3 części, posolić. Paprykę i pieczarki umyć. Paprykę drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, pokrajać w drobną kostkę. Do rondla wlać przecier pomidorowy, dodać pieczarki, paprykę, drobno posiekany czosnek, listek laurowy, tymianek, łyżkę majeranku i posiekaną pietruszkę. Zagotować, osolić, dodać trochę pieprzu. Do wrzątku włożyć pokrajane mięso z nóżek. Udusić do miękkości pod przykryciem. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek. Podawać z dodatkiem ziemniaków puree (1-11/2 łyżki na porcję) i surówek.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności