<- KURCZĘ GOTOWANE LA PAPRYKARZLista potraw z grupy: Mięso: DróbKURCZĘ GOTOWANE W WARZYWACH ->

PDF Drukuj

KURCZĘ GOTOWANE W KOPRZE

Dodano: 2010-01-01 14:40:05
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 694 razy.



60 dag udek z brojlera
15 dag gałązek koperku
10 dag cebuli
sól
sok cytrynowy
pieprz

Gałązki kopru umyć, osączyć, oberwać listki, odłożyć. Cebulę obrać, umyć, pokrajać, włożyć do wrzącej wody, osolić, nastawić do gotowania. Nóżki kurczaka umyć, włożyć do gotującego się wywaru, wkładając jednocześnie gałązki kopru. Ugotować do miękkości. Listki kopru posiekać. Ugotowane nóżki wyłożyć na półmisek, skropić sokiem cytrynowym lub obłożyć dookoła cytryną pokrajaną w cząstki. Nóżki posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami pure (1-11/2 łyżki na porcję) i ze szpinakiem, fasolką szparagową lub marchewką z groszkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności