<- Rolada mięsno-jajeczna (kiełbasa weselna)Lista potraw z grupy: Mięso (różne)Rolada z indyka ->

PDF Drukuj

Rolada z baraniny z fasolą 45 min

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1225 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 kg baranich żeberek
15 dag boczku
1 łyżka smalcu
pieprz i sól do smaku
Fasola. 1 szklanka suchej fasoli (namoczyć na noc)
3 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
1 płaska łyżka mąki
3 dag masła
sól

Z żeberek wyjąć kości, mięso zbić lekko tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Poukładać na płacie mięsa paski boczku, mocno zwinąć i obwiązać nicią. Końce zaszyć. Obrumienić roladę na rozgrzanym w szybkowarze smalcu. Przełożyć roladę do perforowanej wkładki. Włożyć do szybkowaru tłuszcz, rozgrzać, przesmażyć na nim krótko oczyszczoną i posiekaną cebulę, posypać mąką, włożyć fasolę i zalać wodą, w której się moczyła. Dolać wody, tak by pokrywała fasolę na 1 cm. Włożyć wkładkę z roladą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć ostrożnie bez ochładzania, wyjąć wkładkę z roladą, a fasolę wymieszać z koncentratem pomidorowym i roztartym z solą czosnkiem. Chwilę jeszcze podgrzewać. Fasolę i pokrojoną roladę układać obok siebie. Podawać z sałatką z czarnej rzodkwi lub rzodkiewek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności