Witamy.
<- Zupa
Indeks rodzajów potraw
Mięso: Wołowina - >
Mięso (różne) - Spis
Ilość przepisów: 308
1
Auszpik z indyka lub kapłona
2
Auszpik z nóżek cielęcych
3
Baranina duszona po gruzińsku 25 min
4
Baranina duszona w warzywach 50 min
5
Baranina duszona z jogurtem
6
Baranina duszona z kiszonymi ogórkami 25 min
7
Baranina duszona z miętą 25 min
8
Baranina duszona z miodem 25 min
9
Baranina duszona ze śliwkami 25 min
10
Baranina Madras
11
Baranina moghulska
12
Baranina na sposób myśliwski
13
Baranina po jawajsku
14
Baranina po pekińsku
15
Baranina w sosie koperkowym
16
Baranina z białą fasolą
17
Baranina z białą kapustą
18
Baranina z brukwią 25 min
19
Baranina z cebulą i pomidorami 25 min
20
Baranina z curry 25 min
21
Baranina z fasolą 45 min
22
Baranina z grochem i pęczakiem 45 min
23
Baranina z kapustą
24
Baranina z papryką 25 min
25
Baranina z pomidorami 25 min
26
Baranina z porami 25 min
27
Baranina z rzodkwią 25 min
28
Befsztyk z mięsa surowego (inny przepis)
29
BEFSZTYK Z POLĘDWICY KOŃSKIEJ PO ANGIELSKU
30
Bigos 1
31
Bigos 2
32
Bigos 3
33
Bigos 4
34
Bigos 5
35
Bigos 6
36
BIGOS GALICYJSKI
37
Bigos gospodarski
38
BIGOS JARZYNOWY
39
Bigos marynarski
40
Bigos po staropolsku
41
Bigos staropolski
42
Bigos z baraniną i grzybami 30 min
43
Bigos z papryki
44
Bigos z pęczakiem
45
Bitki baranie z kartoflami 15 min
46
Bitki baranie z warzywami 15 min
47
Bitki baranie z włoską kapustą 15 min
48
Bitki cielęce w warzywach 15 min
49
BITKI Z KRÓLIKA W PIECZARKACH
50
BITKI Z KRÓLIKA W POMIDORACH Z ZIOŁAMI
51
Bogracz
52
Burrito
53
Cebula faszerowana 1
54
Cepeliny, czyli pyzy ziemniaczane
55
Chateaubriand w galarecie
56
Chili
57
Chili Con Carne
58
Chilli Con Carne 1
59
Chilli Con Carne 2
60
Chilli Con Carne 3
61
Chilli con carne po mojemu
62
Chińszczyzna
63
Chińszczyzna z wołowiną lub wieprzowiną
64
Chop suey
65
Cielęca potrawka dietetyczna 20 min
66
Cielęca potrawka z jabłkami 20 min
67
Cielęcina duszona z rodzynkami 20 min
68
Cielęcina faszerowana po genueńsku
69
Cielęcina w papryce 20 min
70
Cielęcina w potrawce z kartoflami (II) 20 min
71
Cielęcina w sosie z tuńczyka
72
Cielęcina z ryżem według przepisu babuni
73
COCHIFRITO
74
Coda alla Vacinara -Ogony Szczepione Rzymskie
75
Comber barani pieczony naturalny 30 min
76
Comber barani w śmietanie 30 min
77
Comber barani z jabłkami 30 min
78
COMBER Z KRÓLIKA PIECZONY
79
Coratella con carciofi -Płucka duszone z karczochami włoskie
80
Cordon bleu
81
Cordon bleu z brokułami
82
Cynaderki cielęce duszone w warzywach 20 min
83
Cynaderki cielęce lub wieprzowe na winie 20 min
84
Debreczyńskie kotlety jagnięce
85
Eksperyment
86
Farsz mięsny
87
Farsz z kapusty do ruskich pierogów
88
Fasolka szparagowa a la opera
89
Finanziera po piemoncku
90
Flaczki cielęce zapiekane
91
Foe Young Hai
92
Forszmak
93
Forszmak na gorąco lub na zimno
94
Forszmak wg. Ćwierciakiewiczowej
95
Forszmak z lubelszczyzny
96
Frykadele z serem
97
Frytura mieszana po włosku
98
Galareta z wieprzowych nóg
99
Galaretka z nóżek
100
Gęsie pałki
101
Głowizna faszerowana
102
Gołąbki z baraniną i ryżem 15 min
103
Gotowane ogórki
104
Gulasz arabski
105
Gulasz barani 15 min
106
Gulasz barani z fasolą
107
Gulasz Lubosza
108
Gulasz na ostro
109
Gulasz ogrodnika
110
Gulasz po bieszczadzku
111
gulasz z bobem i miesem mielonym
112
GULASZ Z KONINY
113
Hacktaetschu
114
Jagnię nadziewane po arabsku
115
Jagnię z estragonem
116
JAGNIĘCE MIĘSO W OCCIE
117
Jagnięcina z karczochami
118
Języki baranie 45 min
119
Języki baranie z soczewicą 45 min
120
Kalarepa nadziewana mięsem
121
Kapusta duszona z mielonym mięsem
122
Kiełbasa biała w sosie polskim
123
Kiełbasa po cygańsku
124
Kiełbasa w piwie
125
Kiełbasa z grzankami i szpinakiem
126
Kiełbasa ze strusia
127
Kiełbaski kaszubskie
128
Kiełbaski obiadowe
129
KIEŁBASKI W CZERWONYM WINIE
130
Klopsiki baranie w sosie pomidorowym
131
Klopsiki w sosie
132
Kołduny litewskie
133
Kotlet po szwajcarsku
134
Kotlety baranie na sposób zbójnicki
135
Kotlety cielęce na sposób ogrodniczki
136
Kotlety cielęce z wątróbką
137
KOTLETY JAGNIĘCE PO KANTOŃSKU
138
KOTLETY JAGNIĘCE Z NAWARRY
139
Kotlety mielone popularne
140
Kotlety mielone zapiekane
141
Kotlety po afrykańsku
142
Kotlety po włosku
143
Kotlety z ryżu z wątrobą
144
Krokiety z mięsem
145
Krolik na slodko
146
KRÓLIK DUSZONY W CEBULI
147
KRÓLIK DUSZONY W CEBULI Z POMIDORAMI
148
KRÓLIK DUSZONY W PAPRYCE
149
KRÓLIK DUSZONY W PIWIE
150
KRÓLIK DUSZONY Z GRZYBAMI
151
KRÓLIK DUSZOWY W MLEKU
152
KRÓLIK GOTOWANY
153
KRÓLIK PO AMPURDAŃSKU
154
Królik w papryce
155
Królik z oliwkami
156
Kulki ryżowe faszerowane
157
Majonez z kurcząt
158
Marynowana koźlina w sosie
159
medaliony z baklazanow i miesa
160
Mielone kotlety
161
Mielone po persku
162
Mielonka z kabaczkami
163
Mięso po karelsku
164
Mięso z rostbefu po angielsku
165
Mięso ze szpinakiem
166
Mostek barani duszony z pomidorami 30 min
167
Mostek barani faszerowany 35 min
168
Móżdżek zapiekany
169
Móżdżek ze szparagami
170
Musaka
171
Nadzienie z mięsa
172
Nerkówka duszona 30 min
173
Nowy schabowy.
174
Nóżki baranie 90 min
175
Nóżki cielęce do smażenia w cieście 45 min
176
Nóżki cielęce w potrawce z pieczarkami 45 min
177
Omlet ze ślimakami
178
Ozorki cielęce gotowane 20 min
179
Papryka nadziewana mięsem
180
Papryka nadziewana mięsem i ryżem
181
Paprykarz cielęcy
182
Paprykarz cielęcy 20 min
183
Parówki po angielsku
184
Parówki po dyrektorsku
185
Parówki w kabaczku
186
Parówki w sosie morelowym
187
Parówki w szlafroczkach
188
Parówki z jabłkami
189
Parówki z makaronem
190
Pasta z mięsa pieczonego I
191
Pasta z mięsa pieczonego II
192
Pasta z wątróbki
193
PASZTECIKI KRUCHE Z MIĘSEM
194
PASZTECIKI LISTKOWANE Z MÓZGIEM
195
PASZTECIKI LISTKOWANE Z SERDELKAMI
196
Pasztet cielęcy na zimno
197
Pasztet francuski z cielęciny
198
Pasztet na sposób strasburski
199
Pasztet z baraniny
200
Pasztet z cielęciny
201
Pasztet z gęsich wątróbek na zimno
202
Pasztet z indyka
203
Pasztet z kaczek dzikich lub swojskich
204
Pasztet z kurcząt lub gołębi
205
Pasztet z prosiaka
206
Pasztet z przodków zajęczych
207
Pasztet z zająca na ciepło
208
Pasztet z zająca na zimno
209
Pasztet ze szczupaka
210
Pieczeń barania duszona 35 min
211
Pieczeń barania po myśliwsku 35 min
212
Pieczeń barania z kapustą włoską 35 min
213
Pieczeń barania z suszonymi grzybami 35 min
214
Pieczeń cielęca
215
Pieczeń cielęca (duszona) 30 min
216
Pieczeń cielęca na dziko 30 min
217
Pieczeń cielęca siekana
218
Pieczeń cielęca z estragonem 30 min
219
Pieczeń cielęca z fasolką 25 min
220
PIECZEŃ DUSZONA Z KONINY NA DZIKO
221
Pieczeń rzymska (Klops)
222
PIECZEŃ RZYMSKA Z KONINY
223
Pieczeń rzymska z sosem śmietanowym
224
Pieczeń z jajkiem
225
Pieczeń z warzywami
226
Pieczony udziec
227
Pieróg ruski z mięsem
228
Pieróg ruski z słodką kapustą
229
Pieróg z mięsem
230
Pilaw po polsku 25 min
231
Pilaw po uzbecku 25 min
232
Podzerka duszona po słowiańsku
233
Polędwica wędzona po generalsku
234
Pomidory po tatarsku
235
Pörkölt cielęcy
236
Potrawa ala Boeuf Strogonow
237
Potrawka cielęca
238
Pożywny makaron
239
Przysmak Bony w galarecie
240
Pulpeciki włoskie
241
Pulpety z pieczeni
242
Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego
243
Ragout z baraniny 25 min
244
Risotto z baraniną
245
Risotto z baraniny (II) 25 min
246
Risotto z cynaderkami lub z drobiem
247
Rolada mięsno-jajeczna (kiełbasa weselna)
248
Rolada z baraniny z fasolą 45 min
249
Rolada z indyka
250
Rolada z prosięcia w auszpiku
251
Rolady cielęce z grzybami
252
Rostbef po polsku
253
Rostbef z kawiorem
254
Rumsztyk
255
RUMSZTYK Z KONINY
256
Ruskie pierogi z serem lub marmeladą z jabłek
257
Ryska zapiekanka
258
Sarnia pieczeń na zimno
259
Scaloppine al limone
260
SMAKOUN z pieczarkami w sosie śmietanowym - NIEBO W GĘBIE!!
261
SMAKOUN z warzywami - lekkie, smaczne, syte danie!!!!
262
Solanka mięsna
263
Specjalność Wierzynek
264
Stek bawarski
265
Stek po francusku
266
Szaszłyk barani
267
SZASZŁYKI
268
Szaszłyki 1
269
Szaszłyki baranie
270
Szaszłyki irańskie
271
SZASZŁYKI Z KRÓLIKA
272
Sznycel cielęcy z mlekiem
273
Sznycle cesarskie
274
Sznycle cielęce z pomidorami
275
Sznycle cielęce ze śliwkami 30 min
276
Szynka
277
Szynka a la Henryk 1
278
Szynka wigilijna
279
Ślimaki
280
Tapulone
281
Tatar
282
Tatar po niemiecku
283
Tatar po polsku
284
Tatar po włosku
285
TORTILLA Z NERKĄ
286
Udziec barani z koperkiem
287
Udziec jagnięcy na sposób piekarzowej
288
Wątróbka a la kawior
289
Wątróbka mielona a la pasztet
290
Wątróbka po indyjsku
291
Wołowina w galarecie
292
Zapiekanka z resztek cielęciny
293
Ziemniaki duszone ze śledziem
294
Zrazy baranie 20 min
295
Zrazy cielęce zawijane z boczkiem 20 min
296
Zrazy mielone po wrocławsku
297
Zrazy po nelsońsku
298
Zrazy po piastowsku
299
Zrazy z gruszkami
300
ZRAZY Z KONINY Z CEBULĄ I PAPRYKĄ
301
Żabie udka 1
302
Żabie udka 2
303
Żabie udka 3
304
Żabie udka 4
305
Żaby á la vercellese
306
Żeberka cielęce duszone 10 min
307
Żeberka cielęce z boczkiem i serem 10 min
308
Żeberka po kapitańsku
MM