<- Papryka nadziewana mięsem i ryżemLista potraw z grupy: Mięso (różne)Paprykarz cielęcy 20 min ->

PDF Drukuj

Paprykarz cielęcy

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 802 razy.



Kuchnia węgierska
800 g cielęciny jak w przypadku prkltu
sól
2 świeże papryki
80 g tłuszczu
2-3 pomidory
1 cebula
2 filiżanki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka mielonej papryki

Paprykarz cielęcy przyrządza się tak samo, jak prklt cielęcy, z tą tylko różnicą, że w paprykarzu może być trochę więcej zawiesistego sosu. Należy do niego dodać kwaśną śmietanę, jeszcze raz zagotować i podawać na stół. Paprykarz można podawać z kluskami, ziemniakami i ryżem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności