<- Tatar po polskuLista potraw z grupy: Mięso (różne)TORTILLA Z NERKĄ ->

PDF Drukuj

Tatar po włosku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1982 razy.


60 dag polędwicy końskiej lub wołowej,
2 łyżki oliwy,
mała cebula,
sok z cytryny,
5 dag parmezanu (można zastąpić ostrym żółtym serem),
pomidor,
świeży ogórek,
plasterki cytryny,
łyżka siekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz.

Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę, cebulę posiekać. Mięso wymieszać z oliwą, dodać cebulę, pieprz
i sok z cytryny. Podzielić na cztery porcje. Ser zetrzeć
grubo na tarce i posypać nim porcje miesa. Udekorować
plasterkami pomidora, ogórka i cytryny, posypać natką.
Podawać z białym pieczywem oraz marynowanymi grzybami. Jako przyprawy stosować maggi i zioła w różnych kompozycjach.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności