<- Tatar po niemieckuLista potraw z grupy: Mięso (różne)Tatar po włosku ->

PDF Drukuj

Tatar po polsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3257 razy.


60 dag polędwicy końskiej lub wołowej,
cebula,
4 żółtka,
4 sardynki z puszki,
3 marynowane pieczarki,
2 korniszony,
łyżeczka musztardy,
łyżeczka przyprawy do zup maggi,
łyżeczka oliwy,
sól,
pieprz,
papryka.

Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę posiekać, korniszony i grzyby pokroić jak najdrobniej.
Wymieszać mięso z oliwą, musztardą oraz maggi, podzielić na cztery porcje. Na każdej z nich w zagłębieniu umieścić całe żółtko i sardynkę. Obok położyć cebulę, korniszony i pieczarki. Podawać z białym lub ciemnym pieczywem, krążkiem masła oraz zestawem przypraw (sól, pieprz, maggi, papryka, oliwa).
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności