<- TatarLista potraw z grupy: Mięso (różne)Tatar po polsku ->

PDF Drukuj

Tatar po niemiecku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3243 razy.


60 dag polędwicy końskiej lub wołowej,
4 żółtka,
cebula,
4 łyżki koniaku,
3 korniszony,
łyżka oliwy,
łyżka siekanej natki pietruszki,
pół łyżki siekanych listków bazylii,
sól,
pieprz,
papryka.

Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać
dokładnie z koniakiem i oliwą. Doprawić solą, pieprzem
i papryką. Przygotować 4 porcje, w zagłębieniu każdej
umieścić żółtko. Posypać siekaną zieleniną. Podawać z gorącymi tostami oraz marynowanymi grzybami.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności