<- Pieczeń barania z suszonymi grzybami 35 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Pieczeń cielęca (duszona) 30 min ->

PDF Drukuj

Pieczeń cielęca

Dodano: 2010-01-01 14:43:40
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 655 razy.




1,5 kg cielęciny bez kości
2 ząbki czosnku
12 dag tłuszczu (margaryny lub smalcu)
sól do smaku

Mięso obwiązać mocną nicią jak baleron, obsmażyć na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, natrzeć roztartym z solą czosnkiem. Wlać 0,5 szklanki wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 40 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwaga. Taką cielęcinę można przez kilka dni podawać na obiady pod różną postacią, np. w formie obsmażanych w naleśnikowym cieście plastrów, krojoną w kostkę podawaną w ostrym sosie itp.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności