Kuchnia z szybkowaru
70 dag baraniny bez kości z udźca
2 cebule
4-5 suszonych grzybów
2-3 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąki
4 dag tłuszczu
1 płaska łyżka przyprawy "Jarzynka"
sól i pieprz do smaku
Mięso dobrze pobić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i zrumienić razem z mięsem. Posypać mięso przyprawą, włożyć umyte grzyby, wlać 1 szklankę wody i zamknąć szybkowar. Ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wyjąć mięso i grzyby, sos zmiksować i połączyć ze zmieszaną z mąką śmietaną, zagotować. Mięso pokroić w plastry; grzyby w paseczki, polać sosem.