<- Pulpeciki włoskieLista potraw z grupy: Mięso (różne)Pyszne paszteciki z ciasta francuskiego ->

PDF Drukuj

Pulpety z pieczeni

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1954 razy.


15 dag mięsa pieczonego,
5 dag cebuli,
2 dag tłuszczu,
3 dag czerstwej bułki,
2 dag tartej bułki,
2 jaja,
2 dag mąki,
sól, pieprz,
zielenina

Cebulę, obrać, pokroić w krążki, usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułeczkę namoczyć, odcisnąć razem z cebulą i z mięsem, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać dwa jaja, sól, pieprz, włożyć siekaną zieleninę i bułkę tartą. Wyrabiać w mące knedelki wielkości orzecha włoskiego. Ugotować, odcedzić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności