Dodano: 2000-09-04 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3879 razy.
Mieso (wolowe, drobiowe - ok. 500 g) ugotowac z dodatkiem wloszczyzny i przypraw (listek bobkowy, pieprz, ziele angielskie).
Po wystudzeniu przekrecic przez maszynke lub rozdrobnic w robocie. Dodac pokrojona i uduszona na maselku cebule z zabkiem czosnku. Wymieszac z miesem, dodac zoltko, doprawic sola i pieprzem.
Ciasto francuskie pokroic na kwadraty o boku 6-8 cm, nalozyc farsz miesny, kazdy rog skladac do srodka (wyjda takie kopertki czy woreczki, jak kto woli), posmarowac bialkiem z tego jaja, z ktorego zoltko wyladowalo w farszu i piec tak, jak jest napisane na opakowaniu po ciescie francuskim.
Calosc robie sie w godzine, no gora poltorej. Wychodza pyszne paszteciki do wszystkiego.
Maja K.
From: "Ma-Kr" <krezelk@friko6.onet.pl>