Witamy.
<- Mięso (różne)
Indeks rodzajów potraw
Mięso: Wieprzowina - >
Mięso: Wołowina - Spis
Ilość przepisów: 362
1
?Entre-côte?
2
?Filet Mignon? z sosem pomidorowym
3
Angielski placek z wolowina i nerkami
4
Antrykot pieczony
5
Antrykoty mirabeau
6
Befsztyk po angielsku
7
Befsztyk po polsku
8
Befsztyk po tatarsku na surowo
9
Befsztyk po wiedeńsku
10
Befsztyk skrobany
11
Befsztyk tatarski
12
Befsztyk tatarski (zwany również „tatarem”)
13
Befsztyk w winie
14
Befsztyk wiejski z serem
15
Befsztyk z polędwicy
16
Befsztyk z polędwicy po generalsku
17
Befsztyk z polędwicy po wrocławsku
18
BEFSZTYK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
19
Befsztyk zwyczajny
20
Befsztyki á la król Maciej
21
Befsztyki z masłem sardelowym
22
Befsztyki z sosem huancaina
23
Bekon z jabłkami
24
Beuf strogonow z musztarda
25
Bigos z pozostałej pieczeni z jabłkami lub ogórkami
26
BITKI CIELĘCE LUB Z JAGNIĘCIA DUSZONE
27
BITKI CIELĘCE W PAPILOTACH
28
Bitki dominikańskie
29
Bitki królewieckie
30
Bitki w śmietanie
31
Bitki wołowe 15 min
32
BITKI WOŁOWE A LA KSIĘŻNICZKA
33
BITKI WOŁOWE DUSZONE W CEBULI
34
BITKI WOŁOWE DUSZONE W PAPRYCE
35
BITKI WOŁOWE DUSZONE Z PIECZARKAMI
36
BITKI WOŁOWE DUSZONE Z PORAMI
37
BITKI WOŁOWE GOTOWANE
38
BITKI WOŁOWE Z KWASZONYM OGÓRKIEM
39
Bitki ze śledziem lub sardelami
40
Boeuf a la ficelle
41
Boeuf a la stroganoff
42
Boeuf strogonow z polędwicy
43
Bogracsgulyas
44
Bracciole (danie jednogarnkowe)
45
Burritas
46
Canelloni nadziewane po bolonsku
47
CARBONADA WOŁOWA
48
Chateaubriand
49
CIELĘCINA GOTOWANA
50
CIELĘCINA GOTOWANA Z PIECZARKAMI
51
CIELĘCINA GOTOWANA Z WARZYWAMI
52
CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE W WARZYWACH
53
CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ
54
CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z SELERAMI
55
CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z ZIELONĄ PAPRYKĄ
56
CIELĘCINA Z PIECZARKAMI
57
Cocido
58
Cynadry po francusku 30 min
59
Cynadry po polsku 35 min
60
Cynadry wołowe
61
Czarne kiełbaski
62
Czerwone rizotto piemonckie
63
Czulent z ciecierzyca
64
Czulent z knedlem
65
Daging peaja - duszona wolowina po malajsku
66
Filet sauté z maderą i szampionami
67
FILETY CIELĘCE DUSZONE
68
FLACZKI NA OSTRO
69
Flaki
70
Flaki po francusku 35 min
71
Flaki po madrycku
72
Flaki po warszawsku 80 min
73
Flaki w pikantnym sosie
74
Frykadele z polędwicy
75
Frytura czyli tłuszcz wołowy
76
GICZ CIELĘCA DUSZONA
77
Gotowane mięsa
78
Gulasz á la puszta
79
GULASZ CHIŃSKI
80
Gulasz po mazursku
81
Gulasz po mazursku 17 min
82
Gulasz po węgiersku
83
Gulasz pustelnika
84
Gulasz węgierski
85
Gulasz węgierski
86
Gulasz wołowy
87
Gulasz wołowy
88
Gulasz wołowy po węgiersku 45 min
89
Gulasz wołowy z kartoflami 45 min
90
Gulasz wołowy z owocami
91
Gulasz z kotła
92
Gulasz z piwem
93
Gulasz z poledwicy wolowej
94
Gulasz z polędwicy wołowej
95
GULASZ z wołowiny ( przepis prosto z TURCJI )
96
gulasz zbojnicki
97
Hache wołowe
98
HACHE WOŁOWE
99
Hamburgery
100
Kiełbaski z mięsa wołowego
101
Klopsiki na parze 15 min
102
Klopsy
103
Kofta curry
104
Kofta w sosie pomidorowym
105
KOTLECIKI CIELĘCE GOTOWANE
106
KOTLECIKI WOŁOWE GOTOWANE
107
KOTLECIKI WOŁOWE Z POMIDORAMI
108
Kotleciki z czerwonymi buraczkami
109
Kotlet wołowy z białym winem i pieczarkami
110
Kotlety wołowe gotowane
111
Kotlety wołowe siekane
112
Kotlety wołowe zapiekane z serem
113
Kotlety z mielonej wołowiny
114
Kotlety z wołowiny i płatków
115
Kotlety z wymienia
116
Kotlety zapiekane z makaronem i parmezanem
117
Kulki miesne (zydowskie)
118
Kulki z watroby
119
Labskaus
120
ŁOPATKA WOŁOWA W BRUNATNYM SOSIE
121
Łowicka rolada wołowa 30 min
122
Machaca suszona wolowina
123
Marynowana poledwica wolowa
124
Nadzienie z polędwicy wołowej
125
Ozor rekonstruowany w majonezie
126
Ozor wolowy z kaparami
127
OZÓR CIELĘCY GOTOWANY W WARZYWACH
128
OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEK
129
Ozór do podania
130
Ozór marynowany
131
Ozór smażony
132
Ozór w ostrym sosie
133
Ozór wołowy na szaro
134
Paprykarz wołowy
135
Pasta z szynki 1
136
Pasta z szynki 2
137
Paszteciki z miesem (zydowskie)
138
Pasztet z watrobek
139
Peklowka
140
Peklówka doskonała
141
Peklówka innym sposobem
142
PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA "NATURALNA"
143
PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA DUSZONA Z PAPRYKĄ
144
PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA W FOLII ALUMINIOWEJ
145
PIECZEŃ CIELĘCA NADZIEWANA
146
Pieczeń duszona
147
Pieczeń duszona czyli sztufada
148
Pieczeń huzarska 1
149
Pieczeń huzarska 2
150
Pieczeń huzarska zwyczajna
151
PIECZEŃ MYŚLIWSKA
152
Pieczeń pasterska
153
Pieczeń siekana
154
Pieczeń węgierska z polędwicy
155
Pieczeń wołowa duszona 50 min
156
Pieczeń wołowa duszona 50 min
157
Pieczeń wołowa duszona z grzybkami
158
Pieczeń wołowa kasztelańska 60 min
159
Pieczeń wołowa klasztorna
160
Pieczeń wołowa na dziko
161
Pieczeń wołowa na dziko 50 min
162
Pieczeń wołowa nadziewana 60 min
163
Pieczeń wołowa po flamandzku 50 min
164
Pieczeń wołowa po huzarsku 55 min
165
Pieczeń wołowa w jarzynkach
166
PIECZEŃ WOŁOWA W SOSIE Z WARZYW
167
Pieczeń wołowa z boczkiem
168
Pieczeń wołowa z chrzanem 50 min
169
Pieczeń wołowa z duszonymi ogórkami
170
Pieczeń wołowa z grzybami 50 min
171
Pieczeń wołowa z sardelami
172
Pieczeń wołowa z wódką
173
Pieczeń wołowa z wódką 60 min
174
Pieczeń wołowa zapiekana z pomidorami
175
Pieczeń z chrzanem
176
Pieczeń z grzybkami
177
Pieczeń z rożna
178
Pieczeń zbójecka
179
Pieczona polędwica wołowa
180
Pieczony rostbef z puddingiem yorkshire
181
Pieczony rostbef z ziolami
182
Pierożki z mięsa
183
Pikantne krokiety
184
Podział mięsa wołowego
185
Poledwica faszerowana
186
Poledwica pasanda
187
Poledwica w sosie hiszpanskim
188
Poledwica wolowa w ciescie
189
Poledwica wolowa w ciescie francuskim
190
Polędwica a la Henryk
191
Polędwica duszona
192
Polędwica duszona w śmietanie
193
Polędwica elegancko podana
194
Polędwica na dziko
195
Polędwica po angielsku
196
Polędwica po neapolitańsku
197
Polędwica wołowa
198
POLĘDWICA WOŁOWA PO KANTOŃSKU
199
POLĘDWICA WOŁOWA Z PAPRYKĄ
200
Polędwica z sosem maderowym
201
Porkolt wolowy
202
Pörkölt z wołowiny
203
Pot-au-feu
204
Pot-au-feu
205
Pulpety do flaków
206
Pulpety wołowe w sosie
207
Ragout
208
RAGOUT WOŁOWE Z ZIOŁAMI
209
RAGOUT Z CIELĘCINY LUB JAGNIĘCIA
210
Ragout z konserwy wołowej
211
Ragout z wołowiny
212
Rendang daging - wolowina w ostrym sosie kokosowy
213
RIMBOMBIN Z BURGOS
214
Rizotto z białymi truflami
215
Rolada wołowa 50 min
216
Rostbef á la puszta
217
Rostbef familijny
218
Rostbef nacinany
219
Rostbef po angielsku
220
Rostbef w ziolowej skorce
221
Rozbef
222
Rozbef po angielsku
223
Rozbratel wiedeński
224
Rozbratle a la esterhazy
225
Rozbratle chłopskie po bawarsku
226
Rozbratle duszone
227
Rozbratle duszone z sardelami
228
Rozbratle zapiekane z pieca
229
Ruloniki szparagowe
230
Ruloniki z rostbefu
231
Rumsztyk
232
RYŻ Z WOŁOWINĄ
233
Sałatka z gotowanym mięsem wołowym
234
Sashimi z poledwicy
235
Schab pieczony
236
Serce wołowe w potrawce winnej 40 min
237
Shabu-shabu
238
Shabu-shabu
239
Siedmiogrodzki talerz drewniany
240
Siekanka
241
SREBRNY DOLAR
242
Stek fonude
243
Stek wołowy 2
244
Stek wołowy 3
245
Stek wołowy doskonały wg. Mr.Dreser'a
246
Sukiyaki
247
Sukiyaki
248
SUKIYAKI PO POLSKU
249
Surowa wołowina z truflami
250
Szaszlyki z kulkami z kefty
251
Szaszłyki tatarskie
252
SZASZŁYKI WOŁOWE Z POLĘDWICY
253
Szaszłyki z mielonego
254
Szaszłyki z mięsa mielonego
255
Sztufada na zimno
256
Sztufada wołowa
257
Sztuka mięsa
258
Sztuka mięsa
259
SZTUKA MIĘSA
260
Sztuka mięsa biała z chrzanem
261
Sztuka mięsa duszona z grzybami
262
Sztuka mięsa na sposób gdański
263
Sztuka mięsa po wiejsku
264
Sztuka mięsa rumiana
265
Sztuka mięsa w inny sposób
266
Sztuka mięsa w parze
267
Sztuka mięsa w sosie koperkowym
268
Sztuka mięsa wypiekana z beszamelem
269
Sztuka mięsa z ozoru wołowego
270
Sztuka mięsa z pomidorami
271
SZTUKA MIĘSA Z SOSEM CHRZANOWYM
272
Teppanyaki
273
Tinga poblana
274
Tokan siedmiu wodzow
275
Tokány z pieprzem
276
Tokány z Siedmiogrodu
277
Tournedos brillat-savarin
278
Tournedos z polędwicy
279
TOURNEDOS Z POLĘDWICY
280
Wolowina a la bearnaise
281
Wolowina bourgignonne
282
Wolowina duszona w czerwonym winie
283
Wolowina duszona z pomidorami i oliwkami
284
Wolowina marynowana po frankonsku
285
Wolowina po burgundzku
286
Wolowina po chinsku z grzybami aromatycznymi
287
Wolowina w galarecie po mieszczansku
288
Wolowina w imbirze
289
Wolowina w ostrym sosie
290
Wolowina z brokulami i makaronem
291
Wolowina z imbirem i jarzynami
292
Wolowina z oliwkami
293
Wolowina z owocami
294
Wołowina duszona w kwasie chlebowym 60 min
295
Wołowina duszona w winie barolo
296
Wołowina duszona z białą rzodkiewką
297
Wołowina duszona z kapustą
298
Wołowina duszona z papryką
299
WOŁOWINA DUSZONA Z RZEPĄ
300
WOŁOWINA DUSZONA Z WARZYWAMI
301
Wołowina hu-hu
302
Wołowina mielona z zieloną fasolką
303
Wołowina po burgundzku
304
Wołowina po jawajsku
305
Wołowina po marynarsku
306
Wołowina po marynarsku
307
Wołowina po marynarsku
308
Wołowina słodko-kwaśna (chińszczyzna)
309
WOŁOWINA SMAŻONA PO SYCZUAŃSKU
310
WOŁOWINA SMAŻONA Z WARZYWAMI
311
Wołowina szeklerska
312
Wołowina szmurowana po kaszubsku
313
Wołowina w galarecie
314
WOŁOWINA W GALARECIE
315
Wołowina w piwie
316
WOŁOWINA W ROSOLE
317
WOŁOWINA W SOSIE POMIDOROWYM
318
Wołowina w sosie sojowym sukiyaki
319
Wołowina z cebulą
320
WOŁOWINA Z CEBULĄ DYMKĄ
321
Wołowina z kartoflami duszona w piwie 60 min
322
Wołowina z kartoflami duszona z winem 45 min
323
Wołowina z papryką
324
wołowina z suszonymi owocami
325
Wołowina z zieloną papryką
326
Wyborna pieczeń wołowa
327
Wymię á la cielęcina 80 min
328
Zimna sałatka mięsna
329
Zraz w formie strudla
330
Zrazy angielskie
331
Zrazy bite
332
Zrazy kasztelańskie 20 min
333
Zrazy na prędce
334
Zrazy nadziewane pieczarkami 20 min
335
Zrazy nadziewane śliwkami 20 min
336
Zrazy nelsońskie
337
Zrazy nelsońskie innym sposobem
338
Zrazy po cieszyńsku 20 min
339
Zrazy polskie
340
Zrazy siekane
341
Zrazy słowińskie
342
Zrazy staropolskie koronne
343
Zrazy warmińskie 20 min
344
Zrazy warszawskie
345
Zrazy wołowe a la Zagłoba
346
Zrazy wołowe ambasador
347
ZRAZY WOŁOWE DUSZONE Z GRZYBAMI
348
ZRAZY WOŁOWE NADZIEWANE OGÓRKAMI
349
ZRAZY WOŁOWE NADZIEWANE PIECZARKAMI
350
Zrazy wołowe po hultajsku
351
ZRAZY WOŁOWE Z MUSZTARDĄ
352
Zrazy wołyńskie nakładane kapustą
353
Zrazy z chrzanem
354
Zrazy z grzybami i ze smietana
355
Zrazy z grzybkami i ze śmietaną
356
Zrazy z polędwicy wołowej, pasztetu, boczku, cebu
357
Zrazy zawijane w sosie grzybowym
358
Zrazy zbójnickie 20 min
359
ZRAZY ZIOŁOWO-CZOSNKOWE
360
Zrazy zwyczajne z chrzanem
361
Zwyczajna pieczeń wołowa doskonała
362
ŻEBERKA WOŁOWE W BRUNATNYM SOSIE
MM