Witamy.
<- Mięso (różne) Indeks rodzajów potrawMięso: Wieprzowina - >

Mięso: Wołowina - Spis

Ilość przepisów: 362
1 ?Entre-côte?new
2 ?Filet Mignon? z sosem pomidorowymnew
3 Angielski placek z wolowina i nerkaminew
4 Antrykot pieczonynew
5 Antrykoty mirabeaunew
6 Befsztyk po angielskunew
7 Befsztyk po polskunew
8 Befsztyk po tatarsku na surowonew
9 Befsztyk po wiedeńskunew
10 Befsztyk skrobanynew
11 Befsztyk tatarskinew
12 Befsztyk tatarski (zwany również „tatarem”)new
13 Befsztyk w winienew
14 Befsztyk wiejski z seremnew
15 Befsztyk z polędwicynew
16 Befsztyk z polędwicy po generalskunew
17 Befsztyk z polędwicy po wrocławskunew
18 BEFSZTYK Z POLĘDWICY WOŁOWEJnew
19 Befsztyk zwyczajnynew
20 Befsztyki á la król Maciejnew
21 Befsztyki z masłem sardelowymnew
22 Befsztyki z sosem huancainanew
23 Bekon z jabłkaminew
24 Beuf strogonow z musztardanew
25 Bigos z pozostałej pieczeni z jabłkami lub ogórkaminew
26 BITKI CIELĘCE LUB Z JAGNIĘCIA DUSZONEnew
27 BITKI CIELĘCE W PAPILOTACHnew
28 Bitki dominikańskienew
29 Bitki królewieckienew
30 Bitki w śmietanienew
31 Bitki wołowe 15 minnew
32 BITKI WOŁOWE A LA KSIĘŻNICZKAnew
33 BITKI WOŁOWE DUSZONE W CEBULInew
34 BITKI WOŁOWE DUSZONE W PAPRYCEnew
35 BITKI WOŁOWE DUSZONE Z PIECZARKAMInew
36 BITKI WOŁOWE DUSZONE Z PORAMInew
37 BITKI WOŁOWE GOTOWANEnew
38 BITKI WOŁOWE Z KWASZONYM OGÓRKIEMnew
39 Bitki ze śledziem lub sardelaminew
40 Boeuf a la ficellenew
41 Boeuf a la stroganoffnew
42 Boeuf strogonow z polędwicynew
43 Bogracsgulyasnew
44 Bracciole (danie jednogarnkowe)new
45 Burritasnew
46 Canelloni nadziewane po bolonskunew
47 CARBONADA WOŁOWAnew
48 Chateaubriandnew
49 CIELĘCINA GOTOWANAnew
50 CIELĘCINA GOTOWANA Z PIECZARKAMInew
51 CIELĘCINA GOTOWANA Z WARZYWAMInew
52 CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE W WARZYWACHnew
53 CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄnew
54 CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z SELERAMInew
55 CIELĘCINA LUB MIĘSO JAGNIĘCE DUSZONE Z ZIELONĄ PAPRYKĄnew
56 CIELĘCINA Z PIECZARKAMInew
57 Cocidonew
58 Cynadry po francusku 30 minnew
59 Cynadry po polsku 35 minnew
60 Cynadry wołowenew
61 Czarne kiełbaskinew
62 Czerwone rizotto piemonckienew
63 Czulent z ciecierzycanew
64 Czulent z knedlemnew
65 Daging peaja - duszona wolowina po malajskunew
66 Filet sauté z maderą i szampionaminew
67 FILETY CIELĘCE DUSZONEnew
68 FLACZKI NA OSTROnew
69 Flakinew
70 Flaki po francusku 35 minnew
71 Flaki po madryckunew
72 Flaki po warszawsku 80 minnew
73 Flaki w pikantnym sosienew
74 Frykadele z polędwicynew
75 Frytura czyli tłuszcz wołowynew
76 GICZ CIELĘCA DUSZONAnew
77 Gotowane mięsanew
78 Gulasz á la pusztanew
79 GULASZ CHIŃSKInew
80 Gulasz po mazurskunew
81 Gulasz po mazursku 17 minnew
82 Gulasz po węgierskunew
83 Gulasz pustelnikanew
84 Gulasz węgierskinew
85 Gulasz węgierskinew
86 Gulasz wołowynew
87 Gulasz wołowynew
88 Gulasz wołowy po węgiersku 45 minnew
89 Gulasz wołowy z kartoflami 45 minnew
90 Gulasz wołowy z owocaminew
91 Gulasz z kotłanew
92 Gulasz z piwemnew
93 Gulasz z poledwicy wolowejnew
94 Gulasz z polędwicy wołowejnew
95 GULASZ z wołowiny ( przepis prosto z TURCJI )new
96 gulasz zbojnickinew
97 Hache wołowenew
98 HACHE WOŁOWEnew
99 Hamburgerynew
100 Kiełbaski z mięsa wołowegonew
101 Klopsiki na parze 15 minnew
102 Klopsynew
103 Kofta currynew
104 Kofta w sosie pomidorowymnew
105 KOTLECIKI CIELĘCE GOTOWANEnew
106 KOTLECIKI WOŁOWE GOTOWANEnew
107 KOTLECIKI WOŁOWE Z POMIDORAMInew
108 Kotleciki z czerwonymi buraczkaminew
109 Kotlet wołowy z białym winem i pieczarkaminew
110 Kotlety wołowe gotowanenew
111 Kotlety wołowe siekanenew
112 Kotlety wołowe zapiekane z seremnew
113 Kotlety z mielonej wołowinynew
114 Kotlety z wołowiny i płatkównew
115 Kotlety z wymienianew
116 Kotlety zapiekane z makaronem i parmezanemnew
117 Kulki miesne (zydowskie)new
118 Kulki z watrobynew
119 Labskausnew
120 ŁOPATKA WOŁOWA W BRUNATNYM SOSIEnew
121 Łowicka rolada wołowa 30 minnew
122 Machaca suszona wolowinanew
123 Marynowana poledwica wolowanew
124 Nadzienie z polędwicy wołowejnew
125 Ozor rekonstruowany w majonezienew
126 Ozor wolowy z kaparaminew
127 OZÓR CIELĘCY GOTOWANY W WARZYWACHnew
128 OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEKnew
129 Ozór do podanianew
130 Ozór marynowanynew
131 Ozór smażonynew
132 Ozór w ostrym sosienew
133 Ozór wołowy na szaronew
134 Paprykarz wołowynew
135 Pasta z szynki 1new
136 Pasta z szynki 2new
137 Paszteciki z miesem (zydowskie)new
138 Pasztet z watrobeknew
139 Peklowkanew
140 Peklówka doskonałanew
141 Peklówka innym sposobemnew
142 PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA "NATURALNA"new
143 PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA DUSZONA Z PAPRYKĄnew
144 PIECZEŃ CIELĘCA LUB Z JAGNIĘCIA W FOLII ALUMINIOWEJnew
145 PIECZEŃ CIELĘCA NADZIEWANAnew
146 Pieczeń duszonanew
147 Pieczeń duszona czyli sztufadanew
148 Pieczeń huzarska 1new
149 Pieczeń huzarska 2new
150 Pieczeń huzarska zwyczajnanew
151 PIECZEŃ MYŚLIWSKAnew
152 Pieczeń pasterskanew
153 Pieczeń siekananew
154 Pieczeń węgierska z polędwicynew
155 Pieczeń wołowa duszona 50 minnew
156 Pieczeń wołowa duszona 50 minnew
157 Pieczeń wołowa duszona z grzybkaminew
158 Pieczeń wołowa kasztelańska 60 minnew
159 Pieczeń wołowa klasztornanew
160 Pieczeń wołowa na dzikonew
161 Pieczeń wołowa na dziko 50 minnew
162 Pieczeń wołowa nadziewana 60 minnew
163 Pieczeń wołowa po flamandzku 50 minnew
164 Pieczeń wołowa po huzarsku 55 minnew
165 Pieczeń wołowa w jarzynkachnew
166 PIECZEŃ WOŁOWA W SOSIE Z WARZYWnew
167 Pieczeń wołowa z boczkiemnew
168 Pieczeń wołowa z chrzanem 50 minnew
169 Pieczeń wołowa z duszonymi ogórkaminew
170 Pieczeń wołowa z grzybami 50 minnew
171 Pieczeń wołowa z sardelaminew
172 Pieczeń wołowa z wódkąnew
173 Pieczeń wołowa z wódką 60 minnew
174 Pieczeń wołowa zapiekana z pomidoraminew
175 Pieczeń z chrzanemnew
176 Pieczeń z grzybkaminew
177 Pieczeń z rożnanew
178 Pieczeń zbójeckanew
179 Pieczona polędwica wołowanew
180 Pieczony rostbef z puddingiem yorkshirenew
181 Pieczony rostbef z ziolaminew
182 Pierożki z mięsanew
183 Pikantne krokietynew
184 Podział mięsa wołowegonew
185 Poledwica faszerowananew
186 Poledwica pasandanew
187 Poledwica w sosie hiszpanskimnew
188 Poledwica wolowa w ciescienew
189 Poledwica wolowa w ciescie francuskimnew
190 Polędwica a la Henryknew
191 Polędwica duszonanew
192 Polędwica duszona w śmietanienew
193 Polędwica elegancko podananew
194 Polędwica na dzikonew
195 Polędwica po angielskunew
196 Polędwica po neapolitańskunew
197 Polędwica wołowanew
198 POLĘDWICA WOŁOWA PO KANTOŃSKUnew
199 POLĘDWICA WOŁOWA Z PAPRYKĄnew
200 Polędwica z sosem maderowymnew
201 Porkolt wolowynew
202 Pörkölt z wołowinynew
203 Pot-au-feunew
204 Pot-au-feunew
205 Pulpety do flakównew
206 Pulpety wołowe w sosienew
207 Ragoutnew
208 RAGOUT WOŁOWE Z ZIOŁAMInew
209 RAGOUT Z CIELĘCINY LUB JAGNIĘCIAnew
210 Ragout z konserwy wołowejnew
211 Ragout z wołowinynew
212 Rendang daging - wolowina w ostrym sosie kokosowynew
213 RIMBOMBIN Z BURGOSnew
214 Rizotto z białymi truflaminew
215 Rolada wołowa 50 minnew
216 Rostbef á la pusztanew
217 Rostbef familijnynew
218 Rostbef nacinanynew
219 Rostbef po angielskunew
220 Rostbef w ziolowej skorcenew
221 Rozbefnew
222 Rozbef po angielskunew
223 Rozbratel wiedeńskinew
224 Rozbratle a la esterhazynew
225 Rozbratle chłopskie po bawarskunew
226 Rozbratle duszonenew
227 Rozbratle duszone z sardelaminew
228 Rozbratle zapiekane z piecanew
229 Ruloniki szparagowenew
230 Ruloniki z rostbefunew
231 Rumsztyknew
232 RYŻ Z WOŁOWINĄnew
233 Sałatka z gotowanym mięsem wołowymnew
234 Sashimi z poledwicynew
235 Schab pieczonynew
236 Serce wołowe w potrawce winnej 40 minnew
237 Shabu-shabunew
238 Shabu-shabunew
239 Siedmiogrodzki talerz drewnianynew
240 Siekankanew
241 SREBRNY DOLARnew
242 Stek fonudenew
243 Stek wołowy 2new
244 Stek wołowy 3new
245 Stek wołowy doskonały wg. Mr.Dreser'anew
246 Sukiyakinew
247 Sukiyakinew
248 SUKIYAKI PO POLSKUnew
249 Surowa wołowina z truflaminew
250 Szaszlyki z kulkami z keftynew
251 Szaszłyki tatarskienew
252 SZASZŁYKI WOŁOWE Z POLĘDWICYnew
253 Szaszłyki z mielonegonew
254 Szaszłyki z mięsa mielonegonew
255 Sztufada na zimnonew
256 Sztufada wołowanew
257 Sztuka mięsanew
258 Sztuka mięsanew
259 SZTUKA MIĘSAnew
260 Sztuka mięsa biała z chrzanemnew
261 Sztuka mięsa duszona z grzybaminew
262 Sztuka mięsa na sposób gdańskinew
263 Sztuka mięsa po wiejskunew
264 Sztuka mięsa rumiananew
265 Sztuka mięsa w inny sposóbnew
266 Sztuka mięsa w parzenew
267 Sztuka mięsa w sosie koperkowymnew
268 Sztuka mięsa wypiekana z beszamelemnew
269 Sztuka mięsa z ozoru wołowegonew
270 Sztuka mięsa z pomidoraminew
271 SZTUKA MIĘSA Z SOSEM CHRZANOWYMnew
272 Teppanyakinew
273 Tinga poblananew
274 Tokan siedmiu wodzownew
275 Tokány z pieprzemnew
276 Tokány z Siedmiogrodunew
277 Tournedos brillat-savarinnew
278 Tournedos z polędwicynew
279 TOURNEDOS Z POLĘDWICYnew
280 Wolowina a la bearnaisenew
281 Wolowina bourgignonnenew
282 Wolowina duszona w czerwonym winienew
283 Wolowina duszona z pomidorami i oliwkaminew
284 Wolowina marynowana po frankonskunew
285 Wolowina po burgundzkunew
286 Wolowina po chinsku z grzybami aromatycznyminew
287 Wolowina w galarecie po mieszczanskunew
288 Wolowina w imbirzenew
289 Wolowina w ostrym sosienew
290 Wolowina z brokulami i makaronemnew
291 Wolowina z imbirem i jarzynaminew
292 Wolowina z oliwkaminew
293 Wolowina z owocaminew
294 Wołowina duszona w kwasie chlebowym 60 minnew
295 Wołowina duszona w winie barolonew
296 Wołowina duszona z białą rzodkiewkąnew
297 Wołowina duszona z kapustąnew
298 Wołowina duszona z paprykąnew
299 WOŁOWINA DUSZONA Z RZEPĄnew
300 WOŁOWINA DUSZONA Z WARZYWAMInew
301 Wołowina hu-hunew
302 Wołowina mielona z zieloną fasolkąnew
303 Wołowina po burgundzkunew
304 Wołowina po jawajskunew
305 Wołowina po marynarskunew
306 Wołowina po marynarskunew
307 Wołowina po marynarskunew
308 Wołowina słodko-kwaśna (chińszczyzna)new
309 WOŁOWINA SMAŻONA PO SYCZUAŃSKUnew
310 WOŁOWINA SMAŻONA Z WARZYWAMInew
311 Wołowina szeklerskanew
312 Wołowina szmurowana po kaszubskunew
313 Wołowina w galarecienew
314 WOŁOWINA W GALARECIEnew
315 Wołowina w piwienew
316 WOŁOWINA W ROSOLEnew
317 WOŁOWINA W SOSIE POMIDOROWYMnew
318 Wołowina w sosie sojowym sukiyakinew
319 Wołowina z cebuląnew
320 WOŁOWINA Z CEBULĄ DYMKĄnew
321 Wołowina z kartoflami duszona w piwie 60 minnew
322 Wołowina z kartoflami duszona z winem 45 minnew
323 Wołowina z paprykąnew
324 wołowina z suszonymi owocaminew
325 Wołowina z zieloną paprykąnew
326 Wyborna pieczeń wołowanew
327 Wymię á la cielęcina 80 minnew
328 Zimna sałatka mięsnanew
329 Zraz w formie strudlanew
330 Zrazy angielskienew
331 Zrazy bitenew
332 Zrazy kasztelańskie 20 minnew
333 Zrazy na prędcenew
334 Zrazy nadziewane pieczarkami 20 minnew
335 Zrazy nadziewane śliwkami 20 minnew
336 Zrazy nelsońskienew
337 Zrazy nelsońskie innym sposobemnew
338 Zrazy po cieszyńsku 20 minnew
339 Zrazy polskienew
340 Zrazy siekanenew
341 Zrazy słowińskienew
342 Zrazy staropolskie koronnenew
343 Zrazy warmińskie 20 minnew
344 Zrazy warszawskienew
345 Zrazy wołowe a la Zagłobanew
346 Zrazy wołowe ambasadornew
347 ZRAZY WOŁOWE DUSZONE Z GRZYBAMInew
348 ZRAZY WOŁOWE NADZIEWANE OGÓRKAMInew
349 ZRAZY WOŁOWE NADZIEWANE PIECZARKAMInew
350 Zrazy wołowe po hultajskunew
351 ZRAZY WOŁOWE Z MUSZTARDĄnew
352 Zrazy wołyńskie nakładane kapustąnew
353 Zrazy z chrzanemnew
354 Zrazy z grzybami i ze smietananew
355 Zrazy z grzybkami i ze śmietanąnew
356 Zrazy z polędwicy wołowej, pasztetu, boczku, cebunew
357 Zrazy zawijane w sosie grzybowymnew
358 Zrazy zbójnickie 20 minnew
359 ZRAZY ZIOŁOWO-CZOSNKOWEnew
360 Zrazy zwyczajne z chrzanemnew
361 Zwyczajna pieczeń wołowa doskonałanew
362 ŻEBERKA WOŁOWE W BRUNATNYM SOSIEnew

MM